snoeien van bomen

Snoeien van bomen

Het snoeien van bomen moet vakkundig gebeuren. Foutieve snoei (schending takkraag, onnodige grote snoeiwonden, slechte periode, onoordeelkundige snoei...) kan de ommekeer van de vitaliteit van de boom inzetten. Het kan leiden tot verzwakking, met eventuele ontwikkeling van ziekten (bacterieel, viraal, schimmels) en plagen (insecten) tot gevolg.

M'n specialiteiten zijn jeugdsnoei, begeleidingssnoei, onderhoudssnoei en het doelgericht weghalen van takken die een conflict boom-omgeving veroorzaken, alsook demontages en vellingen.

Vooral in Terhagen, Reet, Rumst, Boom, Kontich, Duffel, Aartselaar, Edegem, Hove, Mortsel... hebben we met het snoeien al heel wat klanten geholpen. Vaak kan met een doelgerichte ingreep de klachten verholpen worden, en toch de boom in zijn esthetische en ecologische waarde behouden blijven.

Voor snoeiwerken maak ik zelden gebruik van een hoogtewerker. Een hoogtewerker geraakt niet altijd tot bij de boom, en al klimmend bereik je alle plaatsen in de kruin: zo ga je voor het volledige werk.

Voor sommige klussen echter kan een hoogtewerker de efficiëntie zodanig verhogen dat we de kosten er kunnen uithalen.Meer informatie? Neem gerust contact op. 


Prijzen snoeiwerk | offerte snoeien van bomen